SİVAS TANITIM GÜNLERİ KAĞITHANE HASBAHÇE’DE COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Sivas’ın ünlü lezzetleri ve kültürel değerleri, İstanbul’da Kağıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğiyle büyük ilgi gördü.

Sivas Tanıtım Günleri Kağıthane Hasbahçe’de Coşkuyla Gerçekleşti

Bu yıl ilk kez Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanı’nda, Kağıthane Belediyesi ev sahipliğinde Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından Sivas Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi.

Sivas’ın yöresel el sanatlarından lezzetlerine, folklor gösterilerinden turistik tanıtımlara kadar birçok farklı aktiviteyi deneyimleme şansı bulan ziyaretçiler, Hasbahçe Mesire Alanı’nı doldurdu.

Etkinlik boyunca Sivas’ın en ünlü lezzetleri ziyaretçilere sunuldu. Sivas köftesi, Sübüra, Hingel, Peskütan Çorbası, Sivas Kebabı, Kıymalı Patatesli Kömbe, Patlıcan Pehli, Sivas Ketesi ve Divriği Pilavı gibi yöresel tatlar büyük beğeni topladı. Ayrıca, Sivas’ın ünlü Kangal köpekleri de etkinlik alanında sergilendi. Sivaslı halk ozanlarının unutulmaz eserleri, özellikle Aşık Veysel'in türküleri, etkinlik boyunca seslendirilerek ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

Etkinliğe TBMM Başkan Vekili Celal Adan, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, önceki dönem TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Davut Gül, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Partili milletvekilleri İsmail Erdem, Hasan Turan, Rukiye Genç Toy, Hakan Aksu, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ve çok sayıda bürokrat, rektör, kaymakam, belediye başkanı, STK temsilcileri, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

İstanbullular, üç gün süren etkinliklerde Sivas'ı yakından tanıma fırsatı bulurken, İstanbul’da yaşayan Sivaslılar da memleket hasretini biraz olsun giderdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de etkinliklerde hemşehrileriyle bir araya geldi ve vatandaşların memnuniyetini dile getirdiği etkinlik için teşekkür aldı.

İSTANBUL (UHA) - MURAT ÖZDEMİR

BELEDİYELER

EKONOMİ